Koje su karakteristike ekstrudiranih okruglih šipki od titana?

Način proizvodnje okruglih šipki od titana ima mnogo, a najčešće se proizvodi proizvodnja za gnječenje, pa nakon mesanja proizvedeni titanijumski bar u poređenju s drugim metodama proizvodnje, koje karakteristike?

Chinese titanium round bar

(1) oblik cijevi proizveden metodom gnječenja može biti vrlo zbrkan, a neuredan dio cijevi pomoću metode kotrljanja dno se ne može proizvesti.


(2) metoda gnječenja ima veliku fleksibilnost, samo što treba zamijeniti stvari mogu se dobiti različiti oblici i veličine cijevi, posebno pogodne za male serije posebnih obrada podataka.


(3) u procesu miješanja metal je pod stresnim stanjem trosmjernog sabijanja, a metal može razviti maksimalnu plastičnost, a također može otkloniti male nedostatke unutar cijevne gredice, pa čak može koristiti i centrifugalno lijevanje titana šipka za gredicu i kontinuirana lijevanje gredice.


(4) u usporedbi s metodom valjanja, miješanjem se ne može postići kontinuirana proizvodnja, s niskim prinosom, niskim prinosom, visokim troškovima proizvodnje i visokom temperaturom miješanja, što otežava kontrolu kvalitete cijevi i preciznost razmjera.


(5) S obzirom na gornju situaciju, broj cijevi proizvedenih metodom miješanja vrlo je mali, a uglavnom se koristi za proizvodnju raznih vrsta titanijumskih šipki visoke legure, male plastičnosti i teških deformacija, poput legura titana šipke i šipke od specijalnog legura od titana, pa čak i metalna keramika, tvrda legura, prah i bimetalne kompozitne cevi.


Zagrijavanje cijevnih gredica prije namotavanja vrši se u dva koraka. Prvo se u prstenastoj peći predgrijava na 800 ~ 850 ° C, a zatim zagrijava na 1150 ~ 1200 ° C u standardnoj temperaturi pomoću indukcijske peći. Brzina zagrijavanja u prethodnom koraku se polako navikava na karakteristike slabe toplinske provodljivosti šipke od legure titana. Odabrano frekventno grijanje je upotreba njegove brzine grijanja je brza, može umanjiti pojavu oksidacije, pogoduje procesu uvaljavanja i glatkog miješanja, pogoduje poboljšanju izgleda kvalitete titanijske šipke.