Razvoj i primjena medicinskog titanijskog štapa

Potražnja na tržištu za biomedicinskim materijalima je ogromna. I kao prvi izbor biomedicinskih metalnih materijala - potražnja za titanijumima i pločicama od titanijuma takođe će se povećati. Navodi se da je svjetska populacija skoro 7 milijardi. Prema nepotpunim statistikama, broj invalida blizu je 400 miliona, broj invalida udova 60 miliona, a broj oboljelih od stomatoloških bolesti 2 milijarde. Trenutno je samo 35 milijuna ljudi implantirano biomaterijalnim uređajima, a broj slučajeva zajedničkih zamjena iznosi oko 1,5 milijuna godišnje, što je daleko od stvarnog broja zamjenskih bolesnika. Potražnja na tržištu za biomedicinskim materijalima je ogromna. Stoga je neophodno ojačati istraživanje i razvoj medicinskih materijala od legura titana.

titanium rod

Biomedicinski titan je važna grana nauke o materijalima. To je novi nosač materijala visokog tehničkog sadržaja i velike ekonomske vrijednosti, koji se koristi za dijagnosticiranje, liječenje ili zamjenu ljudskih tkiva i organa ili za poboljšanje njihovih funkcija. Biomedicinske titanijske šipke daju veći doprinos istraživanju misterija ljudskog života i zaštiti ljudskog zdravlja i dugovječnosti.


U biomedicinskim metalnim materijalima, legura titana i titana sa odličnim sveobuhvatnim performansama postaju umjetni zglobovi (kukovi, koljeno, rame, gležanj, lakat, ručni zglob, zglobovi itd.), Proizvodi od traume kosti (nokti, čelične ploče, vijci itd.) i ortopedski sistem unutrašnje fiksacije kralježnice, narukvice, ortopedska svila zuba, zubni implantati, umjetni srčani zalistak, interventni kardiovaskularni stentovi i drugi ljekoviti biljni proizvodi u materijalu po izboru. Trenutno nema boljeg metalnog materijala od legura titana za kliničku upotrebu. U razvijenim zemljama i svjetski poznatim dobavljačima proizvoda za implantate pridaje se veliki značaj istraživanju i razvoju legure titanijuma, lansirala je seriju novih medicinskih materijala od legure titana, uključujući bionsku bioaktivnu legura titanijuma, površinske obrade u medicinskom leguru titanijuma. učinio puno dizajniranja i razvoja vlasničkih proizvoda, dajući medicinskom materijalu od legure titanijuma bolju biološku aktivnost da zadovolji fiziološke potrebe tijela, kako bi se postigla svrha da se pacijenti što prije oporave.


Na primjer, plastična operacija jagodica uključuje dva koncepta: jednostavno dlijeto za smanjenje vanjskih kontura jagodica; Druga je trodimenzionalna osteotomija, koja smanjuje jagodicu skraćivanjem i pomeranjem koštane mase. Dleta jagodica obično je pogodna za pacijente s istaknutim anterolateralnim licem. Unutarnji rez se često koristi za odvajanje i izlaganje jagodice ispod periostealne kosti. Da bi se smanjila vanjska kontura lica i poboljšao oblik lica, koriste se posebni instrumenti za dlijetanje i stanjivanje dijela jagodica koji se uklanja prije operacije. Koristite nokat od titana, fiksacija titanijumskih ploča je da jagodica neće izazvati klizanje, uzrokovati gubitak konture lica, ali i bolje postići efekt oblikovanja jagodica! Najbolja stvar kod ovog postupka je da on ne ostavi ožiljke, nema ožiljaka, nema ožiljaka. Trodimenzionalna osteotomija zigomatične kosti je teža i pogodnija za pacijente s istaknutim zigotičnim lukom. Osim oralne incizije, često u skrivenom dijelu kao pomoćnog ureza na kosi kose ili monokultura koronalnog ureza vlasišta, subperiostealnog odvajanja nakon jagodica, prema računalnom dizajnu trodimenzionalnog modeliranja potrebno je smanjiti veličinu specifičnog koštanog bloka, koristeći posebni materijali poput titanijskog nokta odvojili bi blok kostiju da se ponovo spoji i oblikuje, tako da može maksimizirati promjenu konture lica i tipa lica, čak i učiniti da pacijenti postignu učinak „preporođenog“.