Kovanje od legura od titanijuma i tehnologija poliranja

(1) Fino brušenje

Površina kovanja od titanijumskih legura i kovanog legura od titanijuma brušena je konvencionalnim gumenim kotačem od puhanja. Problem na koji treba obratiti pažnju prilikom brušenja nije u zagrijavanju odljevaka, da ne nastane štetno brušenje na površini odljevaka i da se cijela površina učini glatkom.

titanium forging

(2) Metoda brušenja bačve

Takozvana metoda brušenja kante je da se obrađeni odljevci, abrazivni materijali, voda i aditivi stave u utor za mljevenje kante, a kanta za mljevenje stvara rotaciju i vibracije, čineći mješavinu abrazivnih materijala i trenje između obrađenih odljevaka. površina odljeva glatka i ravna. Karakterizira ga zagađenje prašinom, nizak intenzitet rada i ne stvara toplinu tokom konvencionalnog mljevenja. Trenutno u Japanu postoje komercijalne brusilice i brusilice za brušenje odljevaka od legura od titanijuma, drugi metalni odljevci i plastika u Japanu. Prema testu, abrazivni materijali iz serije pk imaju najveću efikasnost brušenja i najveću brzinu hrapavosti površine. Iako učinkovitost brušenja abrazivnih materijala serije SA i B nije toliko velika kao PK, glatkoća površine titanskih odljevaka nakon brušenja je najveća. Trenutno je četvrto vojno-medicinsko sveučilište razvilo prvu mašinu za mlevenje zubnog bačva u Kini.


(3) Mehanička metoda poliranja

Način poliranja površine titanijuma i legura titana mekom krpom ili crnom četkom različitih specifikacija umočenim u specijalnu polirajuću pastu od legura od titana i titana. Prilikom poliranja titanskih odljevaka potrebno je osigurati da se na površini odljevaka ne nađe kontaminirani sloj i novi abrazivni sloj za učvršćivanje, tako da se ne može postići idealan učinak poliranja. Tijekom poliranja treba usvojiti veliku brzinu i lagani tlak. Autor je koristio i zelenu polirajuću pastu za poliranje odlivaka od legura titana i titanijuma. Nakon poliranja, odlivci od legura od titana i titana koji sadrže titanijum ne mogu se odmah oprati. Površinski oksidacijski film mora se potpuno oprati prije pranja, u protivnom će površina potamniti.