Šta je prirubnica od titanijuma?

Titanijska prirubnicaje vrsta dijelova izrađenog od legura obojenog metala ili titanijuma, koji omogućava da se cijevi povežu jedna s drugom. Povezan je s krajem cijevi.

titanium flange factory

Titanijska prirubnica sa rupama, vijcima kako bi se dve prirubnice dobro stezale. Prirubnica za prirubnicu od titana, prirubnica sa prirubnicom) odnosi se na cev sa prirubnicom (prirubnicom ili prirubnicom).


Može biti liveno, navojeno ili zavareno. Prirubnica se sastoji od para prirubnica, nosača i vijka i matica. Brtva je postavljena između brtvene površine dvije prirubnice. Nakon zatezanja matice, specifični pritisak na površini brtve doseže određenu vrijednost i stvara deformaciju. Brtva ispunjava neravni dio brtvene površine kako bi se osigurala čvrsta veza.


Prorezna matica: vijak s rupom na kraju usklađenog vijaka, umetnut s košuljicom za fiksno zaključavanje, koristi se uglavnom na opremi s vibracijskim opterećenjem.


Šesterokutna prirubnica od titana: ima veće područje oslonca u odnosu na područje napona, pa može podnijeti i veće prednaprezanje. Zbog toga se najčešće koristi u automobilskim motorima, teškim mašinama i drugim proizvodnim poljima.