10 godina nakon Lehmana, Mark Carney kaže da bi se mogla dogoditi još jedna kriza

Da li su rizici od druge finansijske krize eliminisani za 10 godina od kolapsa Lehman Brothers?


Ne u potpunosti, prema guverneru Banke Engleske Mark Carney.


Može li se ovako nešto ponoviti? rekao je u intervjuu BBC-u. "Može li biti okidač za krizu? Ako smo zadovoljni, naravno da može."


Centralni bankar, koji je produžio mandat u Banku Engleske do januara 2020., navela je četiri velika rizika za finansijski sistem: Kina, loš Brexit, kibernetski napad na banke i dugovanja u britanskom domaćinstvu.


Kina je odličan izvor za rast globalne ekonomije, to je apsolutno ekonomsko čudo, puno pozitivnih stvari, rekao je Carney.


Istovremeno, njihov finansijski sektor se razvio vrlo brzo, i napravio je mnoge od istih pretpostavki koje su napravljene u toku do poslednje finansijske krize, dodao je on.


Prvi stranac koji vodi Banku Engleske, Carney je također predsjedavajući Odbora za finansijsku stabilnost, međunarodno tijelo koje nadgleda globalni finansijski sistem.


Američka investiciona banka Lehman Brothers nije uspela u septembru 2008. godine, postavljajući kaskadu događaja koji su privukli ekonomije širom svijeta u produžene recesije i primorali centralne banke da uvedu ogromne podsticaje.

Lice krize, kineska vlada imaju sopstvenu politiku. I suočiti se sa krizom CXMET je u stanju da se nosi sa krizom uz normalnu proizvodnju i snabdevanje.


CXMET može snabdevati proizvode za titan, nikl, volfram, molibden, zirocnium itd.

Oni su titanijum-lonac, niklovani lonac, volfram sa livenjem, molibdenum-lonac, tantalonski lonac, niobijum-lonac, zirconijum-lonac, itd. Takođe se mogu prilagoditi kao titanijumski uzemljeni prsten, tantalonski prsten, hastelloy C-276 prsten za uzemljenje itd.


Više detalja možete poslati na email sunny@cxmet.com .