Prednosti titanijumskih limova u primeni

Titanijumski limima prednosti male težine, visoke specifične čvrstoće, dobre otpornosti na koroziju i tako dalje, pa se široko koristi u automobilskoj industriji, primjena legura titanijuma je većina automobilskih sistema motora. Mnogo je prednosti izrade dijelova motora od titanijuma.

titanium sheet for sale

Gustoća legura titana je mala, može smanjiti inercijalnu masu dijelova koji se kreću, a opruga ventila od titana može povećati slobodne vibracije, smanjiti vibraciju karoserije, poboljšati brzinu motora i izlaznu snagu.


Smanjuje se inercijska masa pokretnih dijelova, čime se smanjuje sila trenja i poboljšava ekonomičnost goriva. Izbor legura titana može smanjiti opterećenje relevantnih dijelova, smanjiti veličinu dijelova, kako bi se smanjila kvaliteta motora i cijelog vozila. Smanjenje inercijalne mase rezervnih dijelova smanjuje vibracije i buke te poboljšava rad motora. Primjena legura titana u drugim komponentama može poboljšati udobnost osoblja i estetiku automobila. U automobilskoj industriji,list legure titanaigrao je neprocjenjivu ulogu u očuvanju i smanjenju potrošnje energije.