Prilagođeno 3 D proteza od legura titana dopunjava se

Stari je iznenada patio od saobraćajne nesreće, vjerovatno zbog oštećenja bedrene kosti ili frakture vrata bedrene kosti ne može se popraviti, suočavajući se s problemom da ne može stajati i hodati u budućnosti. Da bi poboljšali kvalitet života starijih osoba 0010010 # 39 u budućnosti, stručnjaci iz bolnice u Pekingu koristili su 3 tehnologiju štampanja da bi prilagodili protezu od legure titanijuma za starije osobe na { {0}} quot; popunite 0010010 quot ;.

titanium alloy

0010010 quot; Vrlo lepo, vidite da sam sada vrlo dobro, mogu slobodno hodati, zahvaljujući vrhunskim veštinama lekara, dozvolite mi da ovaj stari čovek može nastaviti da imam kvalitet života do kraja života . 4 ujutro, u pratnji članova porodice da pregledaju starca li yan (pseudonim) sretno. Li yan, 72, iz grada Xianyang, provincija Shaanxi, pretrpio je tešku saobraćajnu nesreću u junu ove godine, što je rezultiralo otvorenim kominuliranim prijelomom distalne lijeve butne kosti, praćenim zatvorenim prijelomom vrata lijeve butne kosti, polumjera i tibije i fibule. U hitnom slučaju prebačena je u bolnicu u Pekingu.


Nakon prijema, ortopedska trauma guo-lin meng tima profesora tim otkrila je da je oštećenje na složenom sloju: 11. 7 cm, kod pacijenata sa ozljedom stegnenice i frakturom vrata bedrene kosti, osteoporozom, koja se ne može izvući na odgovarajuće otporno područje oštećenja kosti, teško je proći kroz membranu inducirano, rukovanje rutinskim metodama, poput oštećenja kostiju popravljanja kostiju, može biti zbog velikih oštećenja bedrene kosti ili frakture vrata bedrene kosti bez popravljanja, dovesti do toga da starac može { {3}} # 39; neću stajati i uticati na svakodnevni život u budućnosti. 0010010 quot; Ako ne bi mogao 0010010 # 39 hodati, to bi značilo da bi moj otac ostao u krevetu do kraja života. Bilo bi to okrutno za njega. 0010010 quot; Li yan 0010010 # 39 porodica je bila jako tužna.


Kako bi poboljšali ostatak svog života, stručnjaci su odlučili koristiti 3 D štampanje da bi rešili problem. Bolest i analizirana na temelju korištenja iskustva prethodne hirurgije, njege od traume poput profesora Guo-lin meng tima rano u ciljanom tretmanu po fazama, u kombinaciji s velikim bolesnikom s oštećenjem bedrene kosti, predoperativnom primjenom digitalne ortopedske tehnologije, prilagođenim prilagođenim dizajnom defekt duge kosti na implantatu od legure titanijuma i kroz 3 d oblik zgrade za štampanje. Navodi se da su stručnjaci dogovorili operaciju u dva faze. Prva faza stručnog tima za starije osobe koji su proveli resetiranje debridmana, privremena fiksacija vanjskog okvira. Druga faza bila je izgradnja i popravljanje lažne tjelesne težine. Stručnjacima je bilo potrebno 5 sata da završe personalizovanu prilagođenu 3 lažnu tjelesnu masu od legura titanijuma da naprave koštani defekt velikog segmenta lijeve butne kosti. Nakon operacije, starac se dobro oporavio i otpušten je iz bolnice.