Perspektiva razvoja titanskog morskog pilinga

Kao prvo,titanijuma i legure titanijumasu najbolji izbor za morski pročistač zbog visoke čvrstoće, male specifične težine i snažne otpornosti na koroziju morske vode. Stručnjaci kažu da su neki pročišćavači oceana i dalje izrađeni od čelika i nikl-legure, ali zbog kratkog vijeka čelika i nikla, kontinuirana upotreba može uzrokovati probleme sa zagađenjem otpada i metala. Trenutno tradicionalni okeanski pročistač (izrađen od čelika i legure nikla) ​​i dalje zauzima određeni udio. Jer za ljude koji ne znaju Gitare o titanijumu, oni ga smatraju skupim, ne vredi' Ako se jedinica jedinice za pročišćavanje morskog dna od titana uporedi s konvencionalnom, stručnjaci iz ITA-e kažu da su pročistači morskog dna od titana skuplji za 35%.

titanium marine scrubber

U praksi su, međutim, okeani na okeanu na bazi titana dugoročno mnogo jeftiniji od uobičajenih okeanskih pilinga zbog dugog životnog vijeka. S 25-godišnjim ciklusom, konvencionalni pročistači morskog dna mogu se zamijeniti 3-4 puta zbog problema s korozijom, ali mogu se i dalje upotrebljavati titanijumski ribari. Stručnjaci vjeruju da će se kontinuiranim razvojem industrije titanijuma i sve većom podizanjem svijesti javnosti o titanijumu pitura okeanskih okeana od titana sve više koristiti


Može li globalna industrija titana ispuniti tako veliku potražnju izazov, ali iTA je uvjeren da je globalni lanac opskrbe industrijom titana dobro uspostavljen, posebno s razvojem proizvoda od titana za morske aplikacije.