Načini za sprečavanje kontaminacije cijevi od titana u proizvodnji

Za sada su glavne metode sprječavanja kontaminiranja cijevi od titana u proizvodnji:

1. Zaštita premaza

2.Vakuumsko grejanje

3. Prekrivanje inertnim plinom


Prvo, zaštita premaza

Nakon pranja formiranog praha nanesite zaštitni premaz u određenoj debljini, nakon što se dijelovi rasuju, premaz odstranite alkalnim pranjem, pranjem kiselinom ili puhanjem pijeska.

China titanium tubes

Premaz ima sljedeća glavna svojstva:

A. Otpornost na visoke temperature i može se koristiti na 750 - 1050 ℃;


B. Imaće određeni učinak podmazivanja kako bi se spriječilo da se prazan izbaci u procesu oblikovanja;


C. Premaz se na radnoj temperaturi može čvrsto pričvrstiti na površinu gredice;


D. Lako se uklanja nakon zagrevanja;


E. Nema štetnih materija, nema zagađenja okoliša i nema štete za ljude.


Prevlake koje su identificirane kao pogodne za super oblikovanje cijevi od titana i titanovih legura uključuju: Ti - 2 alkoholni topivi pripravak može se koristiti zajedno s Ti-3 grafitnim mazivom, pogodnim za vruće oblikovanje pri 750 - 1050 ℃; KBC - 12 topivih u vodi preparata, može se koristiti sa grafitnim vodenim agensom.


Vakuum formiranje

Vakuum oblikovanje je idealno za β titanove legure s tankom debljinom stijenke, velikom svjetlošću površine i velikom osjetljivošću na hidrogeniranje.


Za oblikovanje vakuuma nije nužno skupa oprema za vakuumsko grijanje. Sve dok će uzrokovati zapečaćeni prostor između gredice i plijesni na inferiornoj veni, proces zagrijavanja vakuum jedinicom postepeno će odvoditi zrak u inferiornoj veni, posebno tijekom temperature formiranja iznad 400 ℃ kako bi napravio kalup inferiorne vene. bing / stupnjevi do 10 ^ (3) torr vakuuma, formiranje linije za pretvorbu presječe vrata, punjenje argonskim plinom može postići formiranje, u obliku valovite ploče od titana folije, ovom metodom, zadovoljavajući učinak. Kada se vakuum kontrolira na pumpama veličine 10 ^ (- 3), udio vodika je manji od standardnog zahtjeva, a kad je vakuum 10 ^ (- 5) pumpi, mogu se dobiti dijelovi sa svijetlom površinom.


Uz to, za dijelove srednje debljine i bez većih zahtjeva za površinsku konkavnu svjetlinu, također se može koristiti metoda zaštite s vakuum argonom u formiranju kuglastog plinskog cilindra, a učinak je takođe bolji.