Lobanja će se popraviti listom od titanijuma

Nakon konsultacija sa stručnjacima iz bolnice, konačno je utvrđen plan sanacije lubanje meštana chenghai wang muyi (na slici gore prikazan hong yiyi). Novinar saznao jučer iz medicinske kozmetičke bolnice Peng ai, bolnica je odlučila da ga iskoristititanijumski lim i pločakao materijal za popravljanje lobanje, očekuje se da će u bliskoj budućnosti učiniti operaciju.

titanium sheet and plate for sale

Prema riječima bolničkih zvaničnika, iako je lubanja WG # 39; bila natopljena alkoholom i zatvorena u staklenu bocu nakon što je uklonjena, tri godine je bila neupotrebljiva. Prošle nedelje je bolnica organizovala konsultacije sa profesionalnim lekarima, jer wang mu ima veliku grešku lubanje, koja je 14 cm × 12 cm, i uključuje vremensku i orbitalnu oblast. Panel je raspravljao i odlučio da koristi najbolji materijal za popravku na svijetu - ploču od titanijuma.&"; Titanijska ploča ima stabilna fizička i hemijska svojstva u ljudskom telu i neće izazvati neželjene reakcije. U ljudskom tijelu se može zadržati dugo." Odgovorna osoba ekspertne grupe izražava se novinaru.


Zbog širokog opsega oštećenja lubanje WG mu 39, bolnica je koristila tanki CT pregled, prenijela podatke u Peking i upotrijebila trodimenzionalnu rekonstrukciju kako bi napravila model popravke na računaru. Navodi se da je model ploče od titanijuma stigao juče u šenžen, a wang muyou je također uklonio svu kosu, spreman da se u bliskoj budućnosti podvrgne operaciji popravljanja. Stručnjaci kažu da materijal za popravak može biti u skladu sa stupnjem autologne lubanje, postoperativni oblik lubanje može se potpuno vratiti u normalu.