Volfram žica za grijanje

Volfram žica za grijanje
Chat Sada
Detalji o proizvodu

Hemijski sastav volframove žice za grejanje:

ModelSadržaj volframa% ≧Sadržaj nečistoće% ≦
WAL 1 WAL 299.950.05
W199.950.05
W299.920.08


UPORABA volframove žice: osim male količine upotrebe kao visokotemperaturnog materijala za grijanje peći, grijanja elektronskih cijevi i ojačanja kompozitnih materijala, većina se koristi za izradu raznih žarulja sa žarnom niti i halogene žarulje sa volframovom žarnicom i elektrode žarulje za pražnjenje.


Volfram žica promovira nastanak i razvoj industrije lampi i lampiona. Upotreba svjetiljki i lampiona najveća je primjena volframove žice. Ova upotreba ovisi o otpornosti volframove niti pri puzanju pri visokim temperaturama. Volfram ima veoma visoku talište 3, 695 K) i nizak pritisak pare pri visokoj temperaturi, pogodan za materijale od filamenata. Ali volfram je krhak, što ga čini teško napraviti. Danas je sposobnost rukovanja nitima da se ne bi pokvarile fokus cjelokupne industrije svjetlosnih proizvoda.


Volfram žica za grijanje uglavnom se koristi u različitim vrstama žarulja. Najčešći tipovi su opća kućna svjetla, svjetla za automobile, reflektora ili projektori i reflektori. Volframova nit se takođe široko koristi u mnogim profesionalnim lampama, poput audio-vizuelnih projektora, sistema optičkih vlakana, svetla za video kamere, markize na aerodromskim pistama, medicinskih i naučnih instrumenata, sistema pozornice ili studija itd.


Hot Tags: Volfram žica za grijanje, Kina, proizvođači, dobavljači, tvornica, tvrtka, zalihe, veleprodaja, proizvodi
Upit

You Might Also Like