Legura od cirkonijuma

Legura od cirkonijuma
Chat Sada
Detalji o proizvodu

Parametar proizvoda od legure cirkonijum-legure:

Cev od legure cirkonija izrađena je od metalnog cirkonijuma i drugog materijala od legure metala. Zbog svojih izvrsnih nuklearnih svojstava i otpornosti na koroziju, cijevi i šipke od legure cirkonija se često koriste u sklopovima nuklearnog goriva i reaktorima sa vodenim hlađenim reaktorima. Čista šipka cijevi od cirkonija uglavnom se koristi za proizvodnju kemijske opreme, zbog svojih visokih troškova i male upotrebe. Hemijski sastav i primjena najčešće korištene cijevi i šipke od cirkonija prikazani su u tablici.


Tehnološke karakteristike legure cirkonijuma:

(1) Afinitet između cirkonijuma i gasa je vrlo jak. Reagira sa kiseonikom, vodonikom i azotom otprilike 200, 300 i 400 ℃, i brzo reaguje na višoj temperaturi. Stoga se u vakum peći treba izvesti lijevanje i toplinska obrada. Treba poduzeti odgovarajuće zaštitne mjere za termičku obradu u atmosferi, a vrijeme rada na visokim temperaturama treba skratiti.


(2) Cirkonijum ima visoki koeficijent trenja sa kalupom, koji se lako prijanja na površinu kalupa; Termički učinak plastične deformacije je značajan i tijekom obrade je potrebno dobro stanje podmazivanja.


(3) Specifikacije obrade imaju osjetljiviji utjecaj na performanse proizvoda. Posebnu pažnju treba posvetiti kontroli procesa hladne obrade i toplinske obrade prije gotovog proizvoda kako bi se zadovoljili zahtjevi za upotrebu.


(4) Veoma su potrebni tačnost dimenzija i kvalitet površine šipke cevi. Stoga bi procesna oprema trebala biti dobra preciznost, dizajn i proizvodnja kalupa trebaju biti napredni i razumni.


Hot Tags: Legura od cirkonijum legure, Kina, proizvođači, dobavljači, tvornica, kompanija, zalihe, veleprodaja, proizvodi
Upit

You Might Also Like